Škola plivanja Delfin

Škola plivanja Delfin

Sjenička 1
011/344-5334

Škola plivanja Delfin jedna je od aktivnosti u okviru Sportskog rekreativnog obrazovnog centra Vračar SROC Vračar.

Realizuje se na velikom baezenu. Deca (od 5 -15 godina) koja su u okviru SROC Vračar završila obuku plivanja u malom bazenu, nastavljaju rad na velikom bazenu, uz korigovanje naučenih tehnika plivanja (kraul, leđno i prsno), kao i učenje tehnike delfin.

Deca će plivati po stazama koje se određuju prema njihovim plivačkim sposobnostima i upoznaju se sa jednim od oblika trenažnog plivanja. Takođe, deca koja su savladala pomenute tehnike na drugim plivalištima mogu da se priključe i nastave rad i druženje sa nama.

Škola plivanja Delfin organizuje i obuku plivanja za neplivače. Plivanje je veoma koristan oblik kretanja sa izraženim pozitivnim uticajem, naročito kada se radi o organizmu u razvoju. Pravilno razvija i najmanje mišiće, ispravlja muskulaturu, povećava kapacitet pluća, poboljšava motoriku.

Škola plivanja Delfin ima za cilj da pre svega suzbije plivačku “nepismenost“ koja je i u današnje vreme veoma rasprostranjena i može imati kobne posledice. Drugi važan cilj je popularizacija plivanja, kao jednog od bazičnih sportova, koji se može upražnjavati bez obzira na starosnu dob, telesnu masu i trenutnu fizičku pripremljenost. Idealan uzrast za početak obuke plivanja je predškolski uzrast (od 5 do 6 godina). Tada dete funkcioniše samostalnije, prihvata i druge autoritete, i uz motivaciju može da mu se održi pažnja do 45 minuta, koliko traje čas.

Škola plivanja Delfin kroz različite vežbe i igre deci na jedan zabavan način predstavlja tehniku disanja, plutanje, rad rukama i nogama, i na kraju povezivanje naučenih elemenata u jednu celinu, gde savladavaju osnovne tehnike plivanja (kraul, leđno, prsno).

Školice Sporta