Škola Rukometa “Novi Beograd”

Škola Rukometa “Novi Beograd”

Novi Beograd, Palmira Toljatija 2
+38164-15-00-440

U okviru rukometnog kluba «Novi Beograd» radi škola rukometa za devojčice i dečake uzrasta od 6 do 13 godina. Obuka polaznika se sprovodi po planu i programu šefa stručnog štaba, Nikole Maksimovića, koji su zasnovani na metodologiji profesora Branislava Pokrajca. Treninge škole rukometa vode školovani treneri, sa iskustvom u radu sa mlađim kategorijama: Boban Panić, Novo Bojičić, Ivan Drenovac, Lazar Stevanović, Miloš Simić, Miloš Čučković , Branko Milošević i Nikola Maksimović. U početnoj fazi obuke polaznika , kroz veliki izbor elementarnih igara i učenje osnovnih elemenata tehnike, polaznici savladavaju osnovna pravila rukometne igre. Dečaci i devojčice se takmiče u okviru mini-lige rukometnog saveza Beograda, mini lige Vračara, Maxi lige prijateljstva i drugih liga. Pored zvaničnih utakmica u mini-ligi, učestvujemo i na svim manifestacijama u mini rukometu kako bi deca kroz druženje sa svojim vršnjacima iz drugih klubova proveravala svoj nivo znanja i kako bi razvijali takmičarski duh.

Takođe, organizovano je i druženje sa igračima starijih uzrasnih kategorija našeg kluba, gledanje njihovih utakmica, njihovi pokazni treninzi. Igrači iz seniorskog sastava RK «Novi Beograd» aktivno su uključeni u kampanju omasovljenja škole rukometa, a pored učešća u revijalnim utakmicama, najbolji pojednici su i demonstratori na treninzima novih polaznika.

Za nove polaznike se treninzi održavaju 3 puta nedeljno, za takmičarske grupe 4 do 5 puta nedeljno. U prvoj godini škole rukometa akcenat je na pedagoškim principima rada sa ciljem motivisanja dece za bavljenje sportom, radi usađivanja radnih navika , učenja osnovne veštine rukometne igre i savladavanja najjednostavnijih tehničkih elemenata. U drugoj godini je planirano , pored nadogradnje u obuci tehničih elemenata, da se polaznici škole rukometa RK»Novi Beograd» uključe i u takmičenja u organizaciji rukometnog saveza Beograda i Srbije (mini lige, prvensto Srbije, turniri, i slično).

Nakon druge godine, svi polaznici koji prođu kompletan program obuke biće priključeni takmičarskim selekcijama kluba koje nastupaju u ligama mlađih kategorija rukometnog saveza Beograda i Srbije, uz učešće na najjačim turnirima u zemlji i inostarnstvu.

Rukometni klub “Novi Beograd” treninge škole rukometa sprovodi na teritoriji opštine Novi Beograd na nekoliko lokacija:

– OŠ “Jovan Sterija Popović”

– OŠ “Branko Radičević”

– OŠ “Mladost”

– OŠ “Milan Rakić”

– OŠ “Dragan Lukić”

– OŠ ” Ivan Gundulić”

– OŠ ” Kneginja Milica”

– SC “11.april”

– KSC “Pinki”

Školice Sporta